Logo image
Logo image

Welke oefeningen verbranden de meeste calorieën?

4 minuten
Er zijn bepaalde oefeningen die als bondgenoten fungeren van ons doel om zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Zoals altijd, om goede resultaten te bereiken, moet je wellicht ook je dieet een beetje onder controle houden.
Welke oefeningen verbranden de meeste calorieën?
Laatste update: 01 april, 2021

Gezond zijn zou je belangrijkste drijfveer moeten zijn bij het beoefenen van sport, maar buiten tijd doorbrengen kan een stimulans worden als je resultaten ziet. Door een gezond dieet te introduceren naast je training, zal je zien dat de vorm van je lichaam van dag tot dag verandert. Maar welke oefeningen verbranden de meeste calorieën?

Veel mensen kiezen voor hardlopen omdat dit een van de snelste manieren is om calorieën te verbranden. Niet iedereen houdt echter van deze sport. Is het mogelijk om het op een andere manier te doen? Natuurlijk is dat mogelijk!

Welke oefeningen verbranden de meeste calorieën?

Als hardlopen niet jouw ding is, maak je dan geen zorgen. Het verbranden van calorieën kan namelijk ook deel uitmaken van de training die jij kiest. Hier zijn er enkele waaruit je kunt kiezen:

Fietsen

Hoewel het goed is om dit in de sportschool te doen, neemt je kans om nog meer calorieën te verbranden toe als je ervoor kiest om het buiten te doen. Specialisten zijn van mening dat een uur buiten fietsen kan betekenen dat je ongeveer 680 calorieën verbrandt. Dit is zelfs meer als het terrein oneffen is of steile hellingen heeft.

Zwemmen

Some figure

Freestyle zwemmen is een sport waarbij gemiddeld 700 calorieën in een sessie van een uur worden verbrand. We weten al dat zwemmen een van de meest complexe sporten is, omdat het het hele lichaam traint.

Bovendien, als je een stijl kiest waarbij je kracht en zwemmen moet combineren, zoals een vlinderslag, nemen je kansen toe en wordt de calorieverbranding beter.

Het verbranden van de meeste calorieën met klimmen

Een andere uitstekende sport om buiten te beoefenen, is klimmen. Onthoud dat het niet nodig is om naar een sportschool te gaan om te sporten. Je kunt dit heel goed combineren met andere buitensporten.

Klimmen is een ongelooflijke oefening om calorieën te verbranden, aangezien het bestaat uit maximale intensiteit gedurende een korte periode, met rustpauzes. Dit is een zeer efficiënte manier om te trainen, aangezien je lichaam tot het uiterste wordt gedreven.

Boksen

In slechts een sessie van 30 minuten kun je ongeveer 325 calorieën verbranden. Dit is een cardiosport, want hoewel de bewegingen niet extreem zijn, kunnen ze een enorme cardiorespiratoire capaciteit opwekken.

Hometrainer

Some figure

Dit apparaat is sinds de creatie ervan het populairst in sportscholen. Ook hier kun je ideaal mee trainen om je calorieën te verbranden en je lichaam te versterken en in vorm brengen. In een sessie van een half uur met een constant ritme van ongeveer 5,5 km per uur, kun je ongeveer 250 calorieën verbranden.

Als je wilt dat de elliptische machine of hometrainer nog effectiever is in het ontwikkelen van spieren en je calorieën kwijt te raken, probeer dan de intensiteit en snelheid af te wisselen. Train een minuut lang zo snel mogelijk met je armen en benen, en keer dan terug naar je normale ritme. Doe dit meerdere keren en je zult zien hoe je hartslag toeneemt.

Langlaufen

In tegenstelling tot traditioneel skiën bestaat langlaufen niet uit het met hoge snelheid afdalen van hellingen. Dit betekent dat je grote afstanden aflegt op vlak terrein of dat licht fluctueert. Door dit te doen, kun je in 40 minuten tot ongeveer 500 calorieën verbranden.

Om die reden is het mogelijk dat je in kustgebieden, parken of andere regio’s die voor deze sport geschikt zijn, mensen tegenkomt met een uitrusting die vergelijkbaar is met de uitrusting die bij het skiën wordt gebruikt, om ondersteuning te bieden tijdens het langlaufen. Deze sport staat ook wel bekend als Noords skiën of Nordic skiën.

Indoor fietsen: nog een manier om de meeste calorieën te verbranden

Some figure

Hoewel de techniek wat kan variëren, is deze sport eigenlijk wat we kennen als spinning. Specialisten zeggen dat dit zonder twijfel een van de meest intense oefeningen is die de meeste calorieën verbrandt. In een intensieve sessie van 50 minuten kun je tussen de 700 en 900 calorieën verbranden.

Hoe hoger de weerstand van de pedalen en het terrein, hoe meer calorieën je verbrandt. Probeer indoor cycling eens en ga als een gek fietsen! Het is ook een oefening die ideaal is om te verstevigen en je benen er geweldig uit te laten zien.

Nu weet je dat het niet nodig is om te rennen om calorieën te verbranden. Er zijn veel beschikbare opties, ongeacht of je de voorkeur geeft aan de sportschool of aan buitensport. Je kunt afwisselen welke sport je doet, zodat het niet eentonig en saai wordt. Kom op, laten we wat calorieën gaan verbranden!

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.