Cristiano Ronaldo: kronieken van een topscorer

De Portugese kampioen nadert de laatste jaren van zijn carrière een persoonlijk record dat moeilijk te verbreken is. De naam Cristiano Ronaldo staat synoniem voor doelpunten in alle competities met zijn clubs en nationale voetbalteam. Cristiano Ronaldo is de topscorer van de Champions League.
Cristiano Ronaldo: kronieken van een topscorer

Laatste update: 12 februari, 2019

Cristiano Ronaldo is een professionele voetballer die momenteel als aanvaller speelt voor Juventus. Verder is hij ook aanvoerder van het Portugese nationale team.

De Portugese speler is samen met Lionel Messi de enige die vijf Ballons d’Or (gouden ballen) behaald heeft. Het is een spectaculaire prestatie van Cristiano Ronaldo, en hij lijkt bijna onverslaanbaar.

De evolutie van Cristiano Ronaldo

Ronaldo begon zijn sportcarrière bij Sporting Lissabon en maakte een enorme sprong voorwaarts toen hij werd vastgelegd door Manchester United. Hij was zo’n bekwame speler, dat de verdediging van het andere team er altijd moeite mee had om te voorkomen dat hij ze voorbij zou gaan.

Dankzij zijn talent speelde hij een cruciale rol in de Champions League-overwinning van Manchester United, waar hij ook zijn eerste ballon d’Or won. Real Madrid hield hem nauwlettend in de gaten tijdens zijn verblijf bij Manchester United.

Toen het nieuwe seizoen begon, speelde hij in het wit, voor Real Madrid. Hij was de duurste voetballer van die tijd. In Spanje veranderde zijn positie op het veld naar linkermiddenvelder, waar hij een nog belangrijkere teamspeler en doelpuntenmaker werd. Zoals we allemaal weten, is hij één van de beste aanvallers aller tijden.

Gedurende zijn carrière heeft hij 539 doelpunten gescoord. Dit is een geweldige prestatie en de productie zal zeker nog stijgen. De volgende lijst bevat een aantal van de beste doelpunten van Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo heeft beker vast

Doelpunten gescoord in Engeland

In het seizoen 2007-2008 speelde Manchester United tegen Portsmouth. Cristiano was degene die de vrije trappen nam. Hoewel de bal op een betere positie voor linksbenige spelers lag die, poeierde de Portugese spits hem rechtstreeks in de goal.

De bal week nauwelijks van zijn lijn vanwege de krachtige trap van Cristiano Ronaldo. Het is zonder twijfel één van de beste vrije trappen ooit gescoord.

Het jaar daarop s tond Manchester United tegenover Porto in de Champions League. Slechts vijf minuten na de aftrap schoot de Portugese spits van ver weg en verschalkte de keeper. Dit doelpunt zou later bekroond worden met de FIFA Puskas Award.

Doelpunten gescoord in Spanje

Tijdens zijn eerste seizoen bij Real Madrid stond hij tegenover Olympique Marseille. Nogmaals demonstreerde hij zijn vaardigheden met vrije trappen. Hij wist te scoren vanaf meer dan 35 meter afstand van het doel. 

Naast een uitstekende trap heeft Cristiano Ronaldo alle vaardigheden die nodig zijn om een complete speler te zijn. Verder heeft hij bewezen een cruciale speler te zijn in elk team waarvoor hij heeft gespeeld. 

Een jaar later kreeg Real Madrid te maken met Barcelona in de Spaanse Super Cup. Cristiano scoorde vele doelpunten tegen zijn beste rivalen. Echter vermelden we dit specifieke doelpunt omdat hij bij deze gelegenheid Piqué te slim af was.

De opbouw naar het doelpunt was briljant, toen Ronaldo de bal over Piqué wipte met zijn hiel, waardoor Piqué met zijn rug naar de bal vertwijfeld achterbleef. Hierdoor kon Ronaldo scoren.

Cristiano Ronaldo doelpunt Real Madrid

Een andere eigenschap van Cristiano Ronaldo is zijn vermogen om te koppen. Door zijn kracht springt hij hoger dan de meeste verdedigers, waardoor hij het voordeel heeft in de lucht. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.