Hoe het appeldieet buikvet helpt verminderen
Het appeldieet is een snelle manier om je lichaam te ontgiften en buikvet te verminderen. Het is een effectieve oplossing, maar het kan enige tijd duren om resultaten te zien. In dit artikel zullen we alles verkennen wat je moet weten over het appeldieet. We zullen ook uitleggen waarom het effectief is en een plan van vijf dagen delen.
Waarom het appeldieet werkt
Je vraagt je waarschijnlijk af of het appeldieet echt werkt en het antwoord is een volmondig ja. Hoewel appels een belangrijke factor zijn in dit dieet, is het succes te danken aan het feit dat er veel andere factoren zijn die helpen bij het afvallen.
Vergeet niet om elke dag één uur lichaamsbeweging te krijgen tijdens het volgen van dit dieet. Het hoeft geen training met hoge intensiteit te zijn, maar het moet een routine worden. Tot slot, een dieet is niet alles en sporten is cruciaal om de resultaten te krijgen die je wilt.
Het appeldieet is ook effectief omdat het je metabolisme stimuleert. Dit betekent dat voedingsmiddelen sneller worden verwerkt, waardoor je meer calorieën verbruikt. Daardoor kun je buikvet sneller en effectiever verbranden.
Een andere reden waarom dit dieet werkt, heeft te maken met de voordelen van appels, zoals hieronder wordt uitgelegd. Je zult verrast zijn door alle manieren waarop ze goed voor je zijn.
De voordelen van appels
Appels zijn één van de meest heilzame vruchten en niet alleen voor gewichtsverlies, maar ook voor een goede algehele gezondheid. De volgende zijn enkele van de belangrijkste voordelen:
- Helpt vocht te verwijderen uit het lichaam
- Beschermt je darmslijmvlies
- Zuivert je bloed
- Bevat antioxidanten
- Levert weinig calorieën
Als resultaat van de bovenstaande voordelen hebben appels hun plaats veroverd in gezonde diëten. Bovendien zijn appels niet duur en kunnen ze het hele jaar door worden gekocht.
Wekelijks plan
Hieronder vind je een schema om het appeldieet goed te volgen. Meest opvallend is dat je de eerste dagen meer appels gaat eten. Naarmate de dagen verstrijken, zullen andere gezonde voedingsmiddelen worden toegevoegd en vervolgens zal het aantal calorieën toenemen. Als gevolg hiervan kun je het perfect volgen met een traditioneel dieet.
Dag 1
- Ontbijt: 3 appels, gewoon of als sap.
- Lunch: salade met rucola, tomaten en groene olijven, met het sap van een halve citroen.
- Diner: 3 appels.
Dag 2
- Ontbijt: 3 appels, gewoon of als sap.
- Lunch: tomaat en tonijnsalade. Je kunt een beetje olijfolie toevoegen als je dat wilt.
- Diner: 3 appels.
Dag 3
- Ontbijt: 2 appels, gewoon of als sap, en een volkoren toast met kalkoenfilet.
- Lunch: 1 gegrilde kipfilet en één van de hier genoemde salades.
- Diner: 3 appels en een glas halfvolle melk.
Dag 4
- Ontbijt: 2 appels, gewoon of als sap en een volkoren toast met kalkoenfilet.
- Lunch: gegrilde heekfilet en spinazie. 1 appel als toetje.
- Diner: 2 appels en een glas halfvolle melk.
Dag 5
- Ontbijt: 1 gewone appel, sap van 2 appels en stukjes volkoren toast met kalkoenfilet.
- Lunch: 2 gegrilde kipfilets en gesauteerde spinazie.
- Diner: 2 appels en tomaat en een frisse salade met witte kaas.
Conclusie
Vergeet niet dat het appeldieet tijdelijk moet zijn en nooit langer dan 1 week mag duren. We raden aan dat het een ontgiftingspauze is tussen ongezonde en nieuwe gewoonten, en ook gezondere gewoonten voor je lichaam.
Bovendien, laat de appel 1 week je beste bondgenoot zijn. Terwijl je buikvet verliest, besef je hoe belangrijk een gezond dieet eigenlijk is. Start na die week een uitgebalanceerd dieet zoals we hierboven al bespraken, om te voorkomen dat je het gewicht dat je hebt verloren weer aankomt.
Als je teruggaat naar je oude gewoonten zodra je het dieet hebt voltooid, zul je alleen het jojo-effect ervaren. Tot slot bestaan er geen wonderdiëten en de enige manier om af te slanken is door te trainen en een uitgebalanceerd dieet te eten.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Bacardí-Gascón, M., De J Murillo-González, M., & Jiménez-Cruz, A. (2006). Efectividad a largo plazo de la La Manzana de la Salud sobre el diseño de dietas. REVISTA BIOMÉDICA, 17(1), 17–23. https://doi.org/10.32776/revbiomed.v17i1.435
- Hidalgo Filipovich, R., Gómez Ugarte, M., Escalera Cruz, D. Á., Rojas Navi, P., Moya Santos, V., Delgado Flores, P., Mamani Villca, C. R., & Hinojosa Castellón, J. (2016). Beneficios de La Manzana (Malus Domestica). Revista de Investigación e Información en Salud. Revista de Investigación e Información En Salud, 58. Retrieved December 25, 2022, from http://www.revistasbolivianas.ciencia.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2075-61942016000300009&lng=en&nrm=iso&tlng=es
- Villa, J. G. (2014). 50 alimentos para vivir mejor. Intermedio Editores S.A.S.
Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.