Logo image
Logo image

Cardiotraining is essentieel voor een wasbord

3 minuten
Fietsen, loopbanden en aerobe oefeningen vormen de perfecte combinatie om onze missie om een wasbord te krijgen te bereiken. Naast het versterken van onze buikspieren, helpen ze ons ook om ons uithoudingsvermogen om herhalingen van oefeningen te doen op te bouwen.
Cardiotraining is essentieel voor een wasbord
Laatste update: 17 maart, 2021

Het krijgen van een wasbord houdt rechtstreeks verband met het verbranden van calorieën. Onthoud dat dit deel van je lichaam vatbaar is voor vetophoping. We kunnen dus geen goede buikspieren hebben zonder cardiotraining te doen.

Zoek niet verder: de loopband

De beste manier om die hardnekkige kilo’s kwijt te raken, is door de grootste spieren die we hebben te gebruiken: onze beenspieren. Loopbanden bieden verschillende snelheden en hebben zelfs een veiligheidsclip. Afhankelijk van onze persoonlijke bouw en uithoudingsvermogen, zal 20 tot 60 minuten op de loopband ons helpen om af te vallen.

Elke vorm van trainingsroutine met hardlopen is zo goed voor je. Het is een van de sleutels tot het versterken en opbouwen van een lichaam dat qua gewicht goed in balans is. Je moet je routines beginnen met een warming-up, voordat je opbouwt naar een rensnelheid.

Daag jezelf uit om touw te springen

Met slechts een paar minuten touwtjespringen activeer je bijna alle spieren in je lichaam. Het beste is dat er verschillende manieren zijn om de intensiteit te verhogen. De onderstaande routine is goed voor een complete training:

Some figure
  • Voeten bij elkaar: dit is de basispositie als je gaat touwspringen. Spring, houd je voeten bij elkaar en vergeet niet je enkels te ontspannen! Door ze te ontspannen, wordt de impact van je voeten op de grond opgevangen. Vijf minuten is meer dan genoeg om het uithoudingsvermogen dat je nodig hebt op te bouwen.
  • Springen op één voet: deze tweede oefening op onze lijst is gereserveerd voor als je je op je gemak voelt met touwspringen. Spring op slechts één been en wissel dan van been. Dit zal helpen om elk been te versterken.
  • Hielen optillen: de intensiteit van de training neemt toe als je je hielen omhoog schopt, dicht bij je bilspieren. Hierdoor worden de sprongen moeilijker en moet je lichaam werken om zichzelf in evenwicht te brengen.

Roeimachine: een bondgenoot van een wasbord

Roei-oefeningen kunnen bedoeld zijn voor de rug, maar ze kunnen ook andere delen van het lichaam trainen. Elke keer dat je roeit, moet je core sterk zijn om de juiste houding te behouden.

Dus roeien zal ook altijd je buikspieren trainen. Het doel van roeien is niet om tonnen gewicht ver verplaatsen. Als dit zo zou zijn, zouden we een andere oefening moeten doen.

Als we roeien vanuit een breder perspectief bekijken, moeten de spieren in feite op dezelfde manier samentrekken als bij de traditionele buikspierroutines. We kunnen er daarom een cardio-oefening van maken door te roeien met herhalingen.

De fiets is je beste vriend

Fietsen is een geweldige manier om vet te verbranden op een manier die zowel comfortabel als specifiek is. Daarom is spinning zo populair! Tegenwoordig zijn er zelfs spinningoefeningen om het bovenlichaam te trainen.

Vijfenveertig minuten fietsen kan ons helpen om tot wel 500 calorieën te verbranden. Het goede nieuws is dat de buikspieren, en de benen en bilspieren, de gebieden zijn die goed getraind worden tijdens het fietsen.

Een ritje in het park maken is een geweldig idee, maar trainen op een hometrainer helpt ons om uithoudingsvermogen op te bouwen door te fietsen. Als we op de pedalen gaan staan, kunnen we zelfs genieten van een extra training voor onze bilspieren.

Enkele aerobe oefeningen om calorieën te verbranden en een wasbord te krijgen

Om effectief calorieën te verbranden, zullen deze aerobe oefeningen je helpen:

Some figure
  • Boksen of gemengde martial arts-oefeningen: stoten of trappen in een constant, gecontroleerd ritme zal je laten zweten. De draaibewegingen en trainingsposities houden je ook constant in beweging. Als je een kleine bokszak hebt, kun je ook je spieren versterken.
  • Push-ups: over het algemeen kun je verschillende herhalingen van push-ups doen als je voldoende kracht hebt opgebouwd in je armen en romp. Een set van 20 herhalingen is al voldoende om vet te verbranden.
  • Kikkersprongen: kikkersprongen zijn geweldig om af te vallen. Elke vorm van springoefeningen is zeer effectief.

Om af te sluiten: je moet het maximale percentage vet begrijpen dat je nodig hebt een wasbord te krijgen. Bij mannen is dat 10 procent en bij vrouwen 18 procent.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.