Nieuwe bevestigde gevallen van het coronavirus in de sportwereld

Elke dag horen we over nieuwe gevallen van het coronavirus in de sportwereld. Mensen die besmet zijn komen uit verschillende landen en uit alle sportdisciplines. In dit artikel vertellen we je over de laatste bevestigde gevallen.
Nieuwe bevestigde gevallen van het coronavirus in de sportwereld

Laatste update: 21 mei, 2020

Dit virus maakt geen onderscheid. Het kan iedereen infecteren, ongeacht hun beroep of bekendheid. De lijst met bevestigde gevallen van het coronavirus in de sportwereld groeit nog elke dag. Vandaag zullen we het hebben over de atleten die kort geleden besmet zijn geraakt.

Je leest het goed. Het lijkt misschien wel alsof het virus alleen de ouderen onder ons treft, maar de waarheid is dat we het allemaal zouden kunnen krijgen. Mensen in de sportwereld vormen hierop geen uitzondering; nieuwe gevallen worden elke dag openbaar gemaakt.

In een vorig artikel vertelden we je over de eerste bevestigde atleten met COVID-19. Enkele namen die hierbij naar voren kwamen zijn de volgende:

  • de Italiaanse voetballers Daniele Rugani (Juventus) en Manolo Gabbialdini (Sampdoria)
  • de basketbalspelers Trey Thompkins (Real Madrid), Gudy Robert en Donovan Mitchel (NBA Utah Jazz)

Om deze reden, en ook volgens de isolatieregels die ons allemaal vertellen om thuis te blijven, zijn de wedstrijden van de meeste sportcompetities tot nader order opgeschort. Zelfs grote evenementen zoals bijvoorbeeld de Formule 1, de Six Nations Championship en het WK atletiek zijn uitgesteld.

Toch blijven we nieuws ontvangen over nieuwe gevallen van het coronavirus in de sportwereld. Het gaat om atleten uit verschillende landen en uit verschillende disciplines.

De nieuwe gevallen van coronavirus in de sportwereld

Coronavirus

Misschien heb je al wel gehoord dat Cristiano Ronaldo heeft besloten om Italië te verlaten totdat de quarantaine van zijn team, Juventus, is afgelopen. Daarnaast is er onlangs ook een bevestiging gekomen dat de Fransman Blaise Matuidi de ziekte heeft opgelopen.

In Italië zijn naast Gabbiandini ook andere sporters positief getest. We hebben het over de volgende namen:

Ook bij Fiorentina waren er enkele positieve gevallen:

  • Patrick Cutrone
  • Dusan Vlahovic
  • Germán Pezzella

Als we verder gaan in de voetbalwereld, maar deze keer in de Bundesliga, dan moeten we Timo Hubers van Hannover 96 noemen, uit de tweede Bundesliga. De club besloot vervolgens de hele ploeg te testen en daar kwam nog een positief geval uit: James Horn.

In Engeland hebben ook Arsenal-manager Mikel Arteta en Chelsea-voetballer Callum Hudson Odoi het virus opgelopen. Op dat moment was de Premier League nog niet geannuleerd, maar de beslissing om dat toch te doen werd een paar uur na de bekendmaking van deze nieuwe gevallen toch genomen.

Wat Spanje betreft, heeft het voetbalteam van Valencia bevestigd dat er onder haar personeel nieuwe gevallen waren met COVID-19. Ze geloven dat de patiënten de ziekte hebben opgelopen tijdens hun reis naar Milaan voor de Champions League.

Drie van de positief geteste voetballers zijn Ezequiel Garay, José Luis Gayá en Eliaquim Mangala. Daarnaast is ook bevestigd dat Jonathan de Jesús het virus heeft, hij is een speler die bij Elche speelt.

Kevin Durant

Positieve gevallen in andere sporten

In de wielrensport moeten we de Colombiaan Fernando Gaviria noemen, die momenteel in isolatie zit in Abu Dhabi, waar hij deelnam aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Andere wielrenners van wie is bevestigd dat ze het virus hebben zijn Dimitry Strakhov (uit Rusland) en Maximiliano Richeze (uit Argentinië).

Andere nieuwe gevallen van het coronavirus in de sportwereld komen uit het handbal in Spanje. Om precies te zijn gaat het om het team van de tweede divisie Trops Malaga, met vier geïnfecteerde spelers. De Koninklijke Spaanse Federatie heeft daardoor alle trainingen van de Malaga-club opgeschort.

In de basketbalwereld heeft de coach van Cleveland State Chris Kielsmeier zich aangesloten bij de NBA-lijst, evenals Christian Wood van de Detroit Pistons. Kevin Durant (die je ziet in de afbeelding boven), een speler van de Brooklyn Nets, is ook positief getest, samen met drie van zijn teamgenoten van wie de identiteit nog niet bevestigd is.

In de Formule 1 is er een McLaren-teamlid positief getest. Ook is er een judoka met het virus. Het gaat hier om een lid van de Spaanse Federatie, maar we weten nog niet wie het precies is.

De lijst wordt iedere dag bijgewerkt

Op dit moment zijn dit de nieuwste gevallen van coronavirus in de sportwereld, maar de lijst is niet definitief. Met de snelheid waarmee de ziekte zich verspreidt, is er iedere paar uur nieuws over meer besmettingen.

In dit verband draagt de unanieme boodschap van isolatie door atleten bij aan het bewustzijn van veel mensen over de hele wereld. Het is dus ieders verantwoordelijkheid om het virus te bestrijden en de infectiecurve af te vlakken!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.