
In dit artikel vertellen we je welke fouten je onbewust maakt bij het trainen voor sterke benen. Deze fouten zorgen ervoor dat je de spieren minder goed ontwikkelt. Denk hieraan en pas de nodige aanpassingen toe in je training! Sterke…
Er zijn evenveel saladerecepten als er smaken zijn. De meest geliefde salade is de Griekse salade. Laten we eens kijken hoe we dit zeer verfrissende gerecht kunnen bereiden en hoe we er daarnaast van kunnen genieten.
De Griekse salade is een salade die alle karakteristieke ingrediënten uit Griekenland bevat. In de originele salade zit tomaat, komkommer, paprika en rode ui.
Je mengt de ingrediënten bovendien met zout, zwarte peper en oregano. Tot slot maak je de salade af met olijfolie.
Daarnaast kun je ook stukjes fetakaas, kappertjes en Kalamata olijven toevoegen. Je voegt aan de Griekse salade zelden sla toe. Dit in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken.
Er is echter een variatie van de salade waarin wel sla wordt gebuikt. Deze salade bestaat uit sla, bosui en verse dille. Je giet daarover vervolgens een dressing van olijfolie en azijn of citroensap.
Zoals bij elke andere salade is de bereiding heel eenvoudig.
De Griekse salade is een zeer compleet recept. Het is perfect voor de warme zomerdagen, dankzij de verkoelende voordelen. Bovendien is het een recept met weinig calorieën, mits je niet te royaal bent met de olijfolie.
Fetakaas, ook wel alleen feta genoemd, is een combinatie van geitenmelk en schapenmelk. Feta is een typisch traditioneel Grieks product. Het heeft een uitzonderlijke smaak en daarnaast een witte kleur. Deze kleur is echter niet het resultaat van een proces van bleken.
Daarnaast is fetakaas ook vetarm. Men gebruikt nooit conserveringsmiddelen bij de productie van fetakaas.
Fetakaas wordt bewaard in een houten of aluminium container voor het rijpingsproces. Het rijpingsproces bestaat uit 2 fases:
De naam van deze Griekse olijven komt oorspronkelijk uit de regio met dezelfde naam. De vlezigheid van deze olijf geeft ook een contrast tussen zijn zoete en zoute smaak. Daarnaast is de olijf amandelvormig.
De Kalamata olijf onderscheidt zich van andere olijven door de kleur. De olijf heeft een paarse kleur als hij klaar is om geplukt te worden. Deze olijven veranderen echter van kleur. Dit is vooral het geval als men de olijven conserveert in pekel, olie of wijnazijn.
De intense smaak van deze olijfsoort maakt het een ideaal aperitief. Men gebruikt de olijven ook in vele andere gerechten. Deze gerechten krijgen daardoor extra smaak en kleur. Voorbeelden hiervan zijn:
De Kalamata olijven zijn bekend om hun gastronomische kwaliteiten. We willen echter nog meer positieve eigenschappen noemen.