Calorieën verbranden en fit zijn met deze acht leuke sporten

We weten dat calorieën verbranden één van de belangrijkste redenen om te sporten is. Om optimaal van je training te profiteren is het dus belangrijk om te weten waarmee je het snelst calorieën verbrandt. Als je veel calorieën verbrandt tijdens je trainingen zul je snel resultaat zien en eenvoudig gewicht verliezen.
Calorieën verbranden en fit zijn met deze acht leuke sporten

Laatste update: 10 december, 2018

Calorieën verbranden en gewicht verliezen zijn voor veel mensen de belangrijkste redenen om te sporten. Calorieën verbranden helpt om vet en gewicht te verliezen en daarnaast is sport geweldig om spieren op te bouwen.

Deze voordelen zullen je dus helpen om er goed uit te zien en je op je best te voelen. Daarom kan het erg nuttig zijn voor het bereiken van je fitnessdoelen om te weten welke sporten de meeste calorieën verbranden.

Deze acht sporten zijn hiervoor het beste en je kan er bovendien veel plezier mee hebben.

  • hardlopen
  • fietsen
  • squash
  • boksen
  • roeien
  • skiën
  • zwemmen
  • touwtje springen

Calorieën verbranden met deze acht sporten

Hardlopen

Calorieën verbranden met hardlopen

Natuurlijk staat hardlopen op deze lijst op de eerste plaats. Hardlopen is namelijk één van de meest effectieve manieren als je doel calorieën verbranden is.

Als je met een snelheid van 9 kilometer per uur hardloopt kun je 1000 calorieën verbranden in 60 minuten. De uitdaging is om het op te bouwen totdat je één uur aan een stuk kunt hardlopen, wat een stevig maar bereikbaar doel is.

Een groot nadeel van hardlopen is dat je gewrichten van je lichaam een stevige belasting krijgen, dus is het lopen van lange afstanden niet voor iedereen geschikt. Maar als je dat wel kunt, ga er dan voor!

Fietsen

Buiten calorieën verbranden met fietsen

In tegenstelling tot hardlopen belast fietsen je gewrichten niet, dus heb je minder kans om in je gewrichten een blessure op te lopen. Daarnaast is fietsen één van de sporten waarbij je het grootste aantal calorieën verbrandt.

Als je 60 minuten lang 25 kilometer per uur fietst, kun je zo’n 1000 calorieën verbranden. Bovendien is fietsen voor veel mensen makkelijker en aantrekkelijker dan hardlopen, maar dat ligt aan je persoonlijke voorkeur en uithoudingsvermogen.

Squash

Hoewel deze sport wat minder vaak wordt beoefent, is squash de nummer drie van onze lijst en wel om deze redenen.

  • Je kan er veel calorieën mee verbranden in één enkele training.
  • Het is een ideale sport om je cardiovasculaire prestaties en uithoudingsvermogen te vergroten.
  • Squash zorgt voor een betere balans, wendbaarheid en concentratie.
  • Gemiddeld zal je ook zo’n 900 calorieën verbranden in één uur. 
  • Omdat het een sociale sport is die je in tweetallen speelt, zal dat uur bovendien omvliegen.

Tegen de tijd dat je klaar bent, heb je waarschijnlijk de meeste van de calorieën verbrandt die je die dag hebt binnen gekregen.

Boksen

Boksen was vroeger echt een mannensport – maar gelukkig is boksen nu een sport geworden waar zowel mannen als vrouwen van kunnen genieten. Een voordeel van boksen is dat je per uur zo’n 700 calorieën kunt verbranden.

In de ring zul je spanning loslaten, stress laten afvloeien en vele calorieën verbranden in één training. Je verbetert je fysieke en emotionele gezondheid, dus is boksen een geweldige manier om zowel je fitnessdoelen als je emotionele doelen te bereiken.

Roeien

Het is geweldig om tijdens de zomer naar buiten te gaan en te sporten. Roeien wordt niet vaak overwogen als mensen nadenken om eens wat nieuwe sporten te gaan proberen. Toch zou je het eens moeten proberen.

Deze sport laat je 1000 calorieën verbranden in één uur. Daar komt nog bij dat je lekker kan genieten van de natuur terwijl je een gezonde sport beoefent. Wat wil een mens nog meer?

Skiën

Hoewel je er even voor moet reizen om het buiten te doen, is skiën ook een sport waarmee je in een uur 1000 calorieën kunt verbranden. Als je nog nooit op ski’s hebt gestaan, kan het lijken alsof je gewoon een beetje door de sneeuw heen glijdt zonder veel moeite te doen.

Skiën is echter veel zwaarder dan het lijkt en je hebt er veel concentratie en balans voor nodig. Ook zullen je dijbeen-spieren lekker branden van de voortdurende squat-positie waar je in moet blijven zitten.

Dus zoek de bergen of een indoor skihal op, zoef daar rond door mooie berglandschappen of in gezellige hallen en laat je lichaam snel calorieën verbranden.

Zwemmen

Calorieën verbranden met zwemmen

We hebben nog een artikel in de pen zitten over de vele voordelen die zwemmen heeft voor je lichaam, maar we geven je hier alvast een voorproefje.

Zwemmen is geweldig voor de conditie van het hele lichaam. Als je traint om de crawl of vlinderslag te doen, kun je meer dan 1100 calorieën verbranden per uur. Dat is echt geweldig!

Een ander groot voordeel aan zwemmen is dat het heel comfortabel is voor je gewrichten – zwemmen zorgt voor sterkere gewrichten en spieren en verbetert tegelijk het functioneren van je:

  • rug
  • schouders
  • armen

Touwtje springen

Calorieën verbranden met touwtje springen

De meeste mensen kennen touwtje springen nog van toen ze nog kinderen waren. Het blijkt nu dat touwtje springen gemiddeld zorgt voor het verbranden van zo’n 900 calorieën per uur. Dat is geweldig om gewicht te verliezen en spieren op te bouwen.

We weten dat je het druk hebt en dat je misschien niet de mogelijkheid hebt om een uur lang touwtje te springen. Er is misschien wel een mogelijkheid om het in blokken van vijf of tien minuten te persen wanneer je televisie aan het kijken bent.

Als je met enige regelmaat één van deze acht sporten beoefent, kan je veel calorieën verbranden en sterker en fitter worden. Omdat iedereen anders is, kunnen sommige sporten beter voor je werken dan andere sporten.

Luister naar je lichaam en push jezelf niet om iets te doen wat niet goed aanvoelt. Weet je al welke van deze sporten je eerst eens gaat uitproberen? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.